In 't Paterszaaltje in Herentals ging zondagnamiddag Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, fel tekeer tegen de N-VA. 'Net zoals 1302 een opstand was van vrije burgers tegen de adel, zal 2019 de opstand zijn van de gewone Vlaming tegen de politieke elite', aldus Van Grieken, die een 200-tal leden toesprak tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang Kempen.

Els Sterckx ‘kopvrouw’ van de Kempen verkiezingen 26 mei

Tijdens de receptie van Vlaams Belang werd bekend gemaakt dat Els Sterckx bij de verkiezingen van 26 mei op de 6e plaats van de Vlaamse Vlaams Belang-lijst zal staan.

Els Sterckx fractieleider VB in de Herentalse gemeenteraad : 'Het is net bekend gemaakt.  Ik ben fier dat ik op die 6e plaats, een strijdplaats, mag staan.'

'Bescherm ONZE mensen'

Daarna ging de voorzitter in op de Vlaams Belang-slogan 'Bescherm ONZE mensen'. De eerste taak van de overheid is de burgers beschermen, aldus Van Grieken.

Bestaansonzekerheid

Tot slot moet er, volgens Van Grieken, iets gedaan worden aan de stijgende bestaansonzekerheid: ouderen die hun rusthuisfactuur niet meer kunnen betalen, alleenstaande ouders die de schoolboeken niet meer kunnen bekostigen en 55-plussers die als eerste gedumpt worden bij een herstructurering omdat ze te duur zijn. 'En dat terwijl ons land het OCMW van heel de wereld speelt', klinkt het.

Els Sterckx : 'Tof dat er zoveel mensen vandaag naar onze voorzitter het in 't Paterszaaltje komen luisteren.  Dat belooft voor de verkiezingen van 26 mei.' (pp)

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws